Criatures fantàstiques. Acadèmia d'art a Barcelona

Classes de Dibuix i Pintura Obres comentades

Agustí Roca
SIRENES. Acrílic sobre foto. 27×40 cm.

SIRENES. Acrílic sobre foto. Classes pintura Barcelona
1. SIRENES. Acrílic sobre foto. 27×40 cm.
SIRENES. Foto original. Cursos de pintura a Barcelona
2. SIRENES. Foto original.
SIRENES. Acrílic sobre foto. Classes art Barcelona
3. SIRENES. Acrílic sobre foto. 27×40 cm.
SIRENES. Variant Photoshop. Cursos art Barcelona
4. SIRENES. Variant Photoshop. 27×40 cm.

El punt de partida de SIRENES (1) es troba en una foto d’una revista (2), una imatge espectacular d’una actriu-ballarina subaquàtica dins d’una piscina, movent-se ingràvida per a un públic fascinat, si bé en realitat sembla dialogar amb el seu propi reflex. D’aquesta foto s’ha fet dues còpies ampliades sobre cartolina de mida A3 (29,7×42 cm.) per treballar-hi amb acrílic. Es tractava de sostreure la imatge a la seva utilitat documental per donar-li un nou sentit, i la pintura podia ser un bon mitjà per aconseguir-ho.

La primera versió ho intenta orientant-se cap a l’abstracció en la disgregació de les formes (3). La segona, de simplificació més minimalista i color restringit a blancs i grisos, recupera en part el tema original, però amb un efecte potser més inquietant (1).
Aquesta darrera composició s’ha digitalitzat i s’ha manipulat amb Photoshop per obtenir-ne variants que també podrien servir com a esbossos per a noves recreacions del tema (4).


Agustí Roca
FIGURA FEMENINA. Tècnica mixta sobre fusta. 50×48 cm.

FIGURA FEMENINA. Tècnica mixta sobre fusta. Pintura i dibuix Barcelona
1. FIGURA FEMENINA. Tècnica mixta sobre fusta. 50×48 cm.

FIGURA FEMENINA (1) prové d’un detall de SIRENES. És una figura de mig cos definida bàsicament pel seu contorn, format d’un seguit de retalls de fusta i pedretes. Aquests materials han estat primer fixats sobre una fusta (d’uns 2 cm. de gruix), que a continuació s’ha treballat amb esmalt acrílic (una mica diluït en vernís perquè quedi semitransparent) deixant entreveure les taques anteriors de pintura que hi havia als fragments de fusta enganxats. Uns tocs breus de pintura acrílica indiquen ulls i boca.

Also available in: Español English