Classes de PINTURA sobre FOTOGRAFIA

Aquest taller consistirà a obtenir pintures a partir de fotos, però no copiant-les sinó pintant-hi directament a sobre, amb acrílic i de maneres diverses fins aconseguir un resultat pictòric.
En alguns casos el tema original es manté però se li dóna un caràcter diferent. També es pot tapar selectivament uns elements de la foto per potenciar-ne uns altres… Sigui com sigui, la idea inicial es convertirà en una creació totalment nova.
Professor: Agustí Roca.

 • Programa:
  1. Pintar sobre una imatge fotogràfica mantenint la composició original.
  Es tractarà de fer pictòrica l’escena que la foto mostra, i per aconseguir-ho caldrà transformar-la (alterant el colorit, simplificant el conjunt…) per mitjà dels colors acrílics.
  2. Manipular pictòricament una foto per fer-hi visible alguna altra cosa.
  Observar detingudament una imatge fins entreveure-hi una forma diferent: una flor, un rostre, una figura humana, un animal… A continuació fer amb mitjans pictòrics que la foto mostri clarament aquesta nova composició.
  3. Creació abstracta.
  L’objectiu és crear una pintura abstracta utilitzant una foto com a base. Sobre aquest punt de partida, decidir el tipus d’abstracció que sembli més adequat, seleccionar allò que cal conservar i allò que cal tapar, i en aquest cas amb quins colors, formes i pinzellades es fa.
  4. Treball de conclusió.
  Es realitzarà una obra sobre una imatge prèviament fixada en un suport de fusta muntada en un bastidor. Cada alumne decidirà l’estil que vol donar a la seva peça, ja sigui basant-se en algun dels mètodes anteriors o bé en un altre de nou.

HORARIS

 • Dilluns i dimecres → 10:30 a 13:30 h. / 16 a 20 h.
 • Divendres → 10:30 a 13:30 h.
 • I, d’octubre a maig, també dissabtes → 10:30 a 13:30 h.
Cada alumne tria la combinació que li va millor dins d’aquest horari.
Pots començar quan vulguis, perquè les nostres classes són personalitzades i s’adapten al teu ritme.

Also available in: Español English Français